Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΛΑΣΓΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (documentary)

Ο κ. Δημήτρης Μανωλεσάκης εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει τις πιο απίθανες γωνιές του πλανήτη καταγράφοντας άγνωστους Ελληνογενείς και Ελληνόφωνους με προέλευση από την αρχαιότητα έως τα χρόνια της τουρκοκρατίας, που βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου, Ασίας, και Νοτίου Αμερικής.
Παρακολουθείστε ένα ντοκιμαντέρ από την καταπληκτική σειρά των ιστορικών τηλεταινιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Μανωλεσάκη:


ΕΛΛΑΔΑ, Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στο πρώτο επεισόδιο, η έκρηξη των αποικιών από τους Κρήτες Μινωίτες, Μυκηναίους και Πελασγούς, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας και καταγράφει την αγάπη των Ιταλών για τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και τις αποικίες των Πελασγών, την Ίδρυση της Ρώμης κ.τ.λ.

Β) Οι ΑΠΟΙΚΙΕΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΙΣΠΑΝΙΑ

Στο δεύτερο επεισόδιο, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Ισπανία και την Αρχαία Ελληνική πόλη και Αποικία των Πελασγών, Ηλίκη, καταγράφει την αγάπη των Ισπανών για τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και τις εκδηλώσεις των κατοίκων της σημερινής Ηλίκης, κάθε καλοκαίρι για να τιμήσουν τους Έλληνες προγόνους τους.

Τους «Ποπλαδόρες Γκριέγος» (Απόγονοους αρχαίων Ελλήνων στης Ισπανίας) τους εντόπισε και κατέγραψε ο Δημήτρης Μανωλεσάκης το 1986 εντόπισε στα παράλια του Αλικάντε, στην πόλη Ελτσε. Πρόκειται για μειονότητα κατοίκων που πιστεύουν στην αρχαιοελληνική παράδοση.

Γ) Οι ΑΠΟΙΚΙΕΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΑΦΡΙΚΗ και ΛΙΒΥΗ
Στο τρίτο επεισόδιο, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Λιβύη και τις Αρχαίες Ελληνικές πόλεις και Αποικίες των Ελλήνων Κυρήνη και Απολλωνία.
Ξεδιπλώνει την αλήθεια της ιστορίας του αποικισμού των Ελλήνων στην Ήπειρο και στα παράλια της Αφρικής.


Δ) Οι ΑΠΟΙΚΙΕΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΑΣΙΑ και ΣΥΡΙΑ
Στο τέταρτο επεισόδιο, ο Δημ Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Θρυλική Παλμύρα την Συρία και την Μεσοποταμία και ανακαλύπτει τα ίχνη του πολιτισμού των Ελλήνων.



Ε) Οι ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ της ΣΥΡΙΑΣ
Στο πέμπτο επεισόδιο, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Συρία και το χωριό των Ελληνοφώνων Ελλήνων Κρητικών. Οι πρόγονοι αυτών των Ελλήνων Κρητικών, που ζουν τώρα στη Συρία, είχαν εξοριστεί και εκδιωχθεί από την Κρήτη επί τουρκοκρατίας.

Το χωριό Χαμιδιέ (στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου) δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κατόπιν εντολής του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, ο οποίος για άγνωστους λόγους έστειλε εκεί Έλληνες από την Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα διατηρούν της Κρητική διάλεκτο και χρησιμοποιούν τις μαντινάδες.



Στ) Ο ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ των ΜΙΛΗΣΙΩΝ από την ΙΡΛΑΝΔΙΑ ως την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Στο έκτο επεισόδιο, ο Δημ Μανωλεσάκης μας ταξιδεύει στην Μικρά Ασία τον Εύξεινο Πόντο και την Ιρλανδία , ακολουθώντας τα ίχνη του μεγαλύτερου αποικισμού που γνώρισε ποτέ η Ανθρωπότητα στον αρχαίο κόσμο, αυτή των Ελλήνων από την πόλη της Μιλήτου.



 http://diadrastiko.blogspot.com/2011/12/documentary.html#ixzz1hIOwehP3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Watch live streaming video from apollonios at livestream.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...