Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΒΡΗΚΑΝ ΔΡΟΜΟ 2.000 ΕΤΩΝ, ΑΠΟ ΣΜΙΝΘΕΙΟ ΣΕ ΤΡΟΙΑ

dromos-1-naiΚατά τις ανασκαφές που γίνονται στο ιερό του Σμίνθειου Απόλλωνα, στην περιοχή του Γκιούλπιναρ-Τσανάκκαλε, αποκαλύφθηκε δρόμος 2.000 ετών. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Νταβούτ Καπλάν, που είναι επικεφαλής των ανασκαφών, είπε πως το εύρημα δεν τους εξέπληξε, και δήλωσε:
Κατά τις ανασκαφές που γίνονται στο ιερό του Σμίνθειου Απόλλωνα, στην περιοχή του Γκιούλπιναρ-Τσανάκκαλε, αποκαλύφθηκε δρόμος 2.000 ετών. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Νταβούτ Καπλάν, που είναι επικεφαλής των ανασκαφών, είπε πως το εύρημα δεν τους εξέπληξε, και δήλωσε:
«Εάν δουλεύαμε με περιορισμένα μέσα θα...
μπορούσαμε να ανοίξουμε μόνο 5-10 μέτρα από τον δρόμο. Έτσι όμως πριν τελειώσουν οι ανασκαφές αποκαλύψαμε 45 μέτρα από τον δρόμο. Επιθυμούμε να τον ανοίξουμε ολόκληρο». Ο Καπλάν ανέφερε πως ο δρόμος έχει την κατεύθυνση από Σμίνθειον προς Αλεξάνδρεια της Τροίας και έδωσε τις εξής πληροφορίες:
«Ανάμεσα στο μεγάλο διοικητικό κέντρο που ήταν η Αλεξάνδρεια της Τροίας και το θρησκευτικό κέντρο του Σμίνθειου, υπάρχει ένας ιερός δρόμος μήκους περίπου 35 χιλιομέτρων. Ο δρόμος αυτός που εξασφάλιζε την επικοινωνία ανάμεσα στα δυο κέντρα, κατά τις εκδηλώσεις χρησιμοποιούνταν για τις πομπές. Ο δρόμος στην εποχή του είχε μεγάλη σημασία και για λειτουργικούς και για θρησκευτικούς λόγους».
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/2000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Watch live streaming video from apollonios at livestream.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...