Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα Μυστικά Όπλα των Δελφών

Από τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους, μέχρι τους Ρωμαίους, τους Γότθους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τον Χίτλερ, επεκτατικοί πόλεμοι και τυραννικά καθεστώτα προκάλεσαν βάναυσες γενοκτονίες και ανεπανόρθωτες πολιτιστικές καταστροφές.
Ο αφανισμός και η αρπαγή των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων, η ισοπέδωση των μνημείων και των ιερών, η καταστροφή ανεπανάληπτων έργων τέχνης και...
η πυρπόληση όλων σχεδόν των βιβλιοθηκών, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πολιτισμική τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ:

ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ
ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΡΩΤΑ
Μάλλον αποστροφή κι απέχθεια, λίαν ατυχώς, προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους τής εποχής μας ο αγκυλωτός σταυρός κι αυτό γιατί έχει συνδεθεί με τούς Ναζί και τα εγκλήματα, που αυτοί διέπραξαν κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Παλιότερα όμως, και για πολλές χιλιετίες, ο αγκυλωτός σταυρός αποτελούσε ιερό σύμβολο πολλών πολιτισμών και θεωρούνταν παγκοσμίως σύμβολο καλοτυχίας κι ευημερίας.

Ευχετήριες κάρτες των αρχών τού 20ού αιώνα με αγκυλωτούς σταυρούς.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Οι Θεοί των Σεισμών στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία

Οι ρίζες του Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού συνδέονται με τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών. Η ελληνική μυθολογία δεν είναι παρά ένα περίβλημα που κρύβει τους θησαυρούς μιας μυστηριακής θρησκείας όπου οι πρώτοι φιλόσοφοι έκρυψαν τη γνώση τους των μεγάλων νόμων του φυσικού κόσμου. Μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Μυθολογίας ταυτίζεται με την γεωλογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου, με αποτέλεσμα να έχει και μία φυσικογεωλογική ή γεωμυθολογική διάσταση. 

Πολυετής ερευνητική δραστηριότητα έχει δείξει ότι η Θεογονία του Ησιόδου, τα έργα του Ομήρου και των άλλων συγγραφέων, αντιπροσωπεύουν την φυσικο-γεωλογική εξέλιξη του Αιγαιακού και Περι-Αιγαιακού χώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 18.000 και 6.000 χρόνια πριν από σήμερα κυρίως. Η μυθολογία δεν ήταν παρά το πραγματικό κεφάλαιο της ιστορίας της Ελλάδας.

ΟΜΑΔΑ .Ε.Γιώργος Γκιόλβας

Είναι Ελληνας και γεννήθηκε στη Θεσσαλία το 1920.

Πρίν ακόμη πάρει το πτυχίο του μηχανολόγου και του πυρηνικού φυσικού, πήρε το πρώτο δίπλωμα από το Διεθνές Γραφείο Εφευρέσεως στην Ελβετία με την υπογραφή του Αϊνστάιν για την πρωτοποριακή θεωρία του πάνω στη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος.
 Συνεργάστηκε πολλά χρόνια με το ΚΠΕ "Δημόκριτος", τη ΝΑΣΑ και το ΝΑΤΟ. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Στρατιωτικού Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και του Εθνικού Ιδρυματος Ερευνών.
Από το 55 δημιούργησε ένα δικό του πυρηνικό εργαστήριο και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στην Αθήνα.

"Magna Grecia" - Η δεύτερη Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είσαι Γκρίκο; Εμπα στο σπίτι μον να μπει ο ήλιος».

Μ' αυτόν τον τρόπο οι κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, υποδέχονται σήμερα τους Ελληνες. Ταυτόχρονα απευθύνουν μια δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδια Αρχή της μητέρας Ελλάδας, η οποία φαίνεται συχνά να.... αγνοεί ακόμη και την ύπαρξη τους. Ομως, οι Γκρεκάνοι φωνάζουν γεμάτοι υπερηφάνεια με όλη τους την ψυχή:«Είμαστε Γκρέτσοι, γιατί έχομε το ίντιο αίμα τσε την ίδια γκλώσσα». Ποιος έχει δικαίωμα να μείνει αδιάφορος αντιμετωπίζοντας αυτό το αγωνιώδες μήνυμα;

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1.700 ΧΡΟΝΙΑ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ''ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ'' ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ.

Φυλαγμένο βαθιά εις την αγκάλην τους, τα χώματα ετούτα με κράτησαν αθάνατον! έως ότου νους και χείρες βροτών αγαπημένων εις το φως με ανέσυραν.
Λαμπρότατον ήμαρ. Αναπνέω, ακούω αγναντεύω.... Αλίμονον, χαμένα μου όλα. Βωμοί, Εστίες, Όνομα. Και καθώς ηνία μονάχα εις το χέρι εκρατούσα, με ονόμασαν Ηνίοχον!
Εγώ, ο Ηνίοχος, νικητής εις τα στάδια των ευγενών αγώνων, γεννημένος από τον υπερτέλειον γάμον της παρθενικής ταύτης γης της Ελλάδος, με τον υπέρτατον voυ, πες τον αιθέρα η λογισμό, εσαεί παραμένω στοχαστικός και ένθεος των γεννητόρων μου λάτρης. Ακαταπόνητος ηγωνίσθην και αγωνισθήσομαι, έως ότου πληρωθή πάσα ψυχή αγάπης και πάσα γη, αξίων και ωραίων ανθρώπων, βροτών, που ελεύθεροι θα ζουν, αναπνέοντες δικαιοσύνην, κάλλος, έρωτα.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου,σε 3D υποθετική αναπαράσταση


-
Πρόκειται για απόσπασμα από το ντοκυμαντέρ του Π. Πισσάνου "Μ. Αλέξανδρος".

Βάσει των πληροφοριών που έδωσε τυμβωρύχος από την Ιορδανία, δημιούργησαν τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου του τάφου. Πραγματικά εντυπωσιακό.
 

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...

Οι Χριστιανοί προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας τους αρχαιο-ελληνιστές ώς ''Μασόνους''
 
ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ. 

Γιατί άλλο εβραιο-Μασόνος όπως οι ''Illuminati'' και οι ''Lion's'', και τελείως άλλο ο ''ΜΥΣΤΗΣ'' 
όπως ήταν π.χ. ο Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι Έλληνες φιλόσοφοι, οι οποίοι έχουν προσφέρει στη ανθρωπότητα τα μέγιστα των μεγίστων, τόσο ώστε να κάνουν όλο τον κόσμο να υποκλίνεται στο όνομα τους, αλλά και στην πατρίδα μας. Για να γίνει κάποιος τότε Μύστης, πρώτα απ' όλα θα έπρεπε να είναι σε πενταετή αφωνία, αυτό απο μόνο του δηλώνει το εξής: Ότι ο μυστικισμός ήταν απο τότε για τους λίγους, και μετά απο μια συνεχή εκπαίδευση των αισθήσεων, του νου της ψυχής και του μυαλού, γινόταν κάποιος μύστης και ήταν έτοιμος για να συμμετέχει σε μυστήρια. Τα Ελευσίνια και τα Καβείρια μυστήρια ήταν απο τα πιο γνωστά στην αρχαιότητα, και κάποιος 
λογικά σκεπτομενος άνθρωπος, μόνο για ένα πράγμα θα μπορούσε να αναρωτηθεί...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΝ



ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΝH ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΩΝ~ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΝ

«ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΠΥΡΟΣ»

ΠΕΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 1ου ΑΙΩΝΟΣ π.Χ. ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΗΚΜΑΖΕ ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.Ο ΑΜΜΩΝΙΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΠΛΕΙΑΔΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ. ΕΔΙΔΑΣΚΕ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΗ, ΣΥΓΚΑΤΕΛΕΓΕΤΟ Ο ΕΚ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΟΥ.
Watch live streaming video from apollonios at livestream.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...