Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ. Ο Μεγάλος Απόδημος Ελληνας των Επιστημών

Αυτό το έτος είναι αφιερωμένο στον Αϊνστάιν, όμως δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή και εκτίμηση να αφιερωθεί μια μεγάλη επικοινωνιακή προβολή για το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή που είχε στενή επιστημονική συνεργασία και αλληλοεκτίμηση με τον Αϊνστάιν....

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ


Σαράντα εκατομμύρια διαφορετικά είδη κατοικούν στον πλανήτη μας: ζώα, φυτά, μύκητες, βακτήρια...
Οι μελετητές τους προσπαθούν να δώσουν μια ονομασία στο καθένα. Πολλά ζώα και φυτά διαθέτουν άλλωστε ήδη μια ονομασία που τις περισσότερες φορές αναφέρεται στο σχήμα ή σε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους.

Η καμπανούλη θυμίζει καμπανάκι, κι ένα πουλί που λέγεται σπαθίς ή σπάτουλα πήρε αυτό το όνομα από το σχήμα του ράμφους του.

Ο προσδιορισμός του κάθε οργανισμού μ´ έναν τρόπο που δεν χωρά παρερμηνείες, δηλαδή με μια επιστημονική ονομασία, είναι σαν να βάζει κάποιος τάξη σ´ ένα συρτάρι με κάλτσες κάθε είδους.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ζητείται ο γιος του Σλήμαν Αγαμέμνων



Ο καλύτερος τρόπος για να ανταποδώσουμε στον σύγχρονό μας σχετικά , Ερρίκο Σλήμαν τις τεράστιες υπηρεσίες που μας πρόσφερε σε ότι αφορά σήμερα την αναπαράσταση του κλασσικού πολιτισμού , νομίζω πως θα ήταν να τον συμπεριλάβουμε μεταξύ των πρωταγωνιστών του , πράγμα που φαίνεται πως ήταν και η φλογερή του επιθυμία , μια που διάλεξε , στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα , τον Δία σαν Θεό , για να απευθύνει τις προσευχές του. Βάφτισε τον γιο του Αγαμέμνονα και την κόρη του Ανδρομάχη , τους υπηρέτες του Πέλοπα και Τελαμώνα και αφιέρωσε στον Όμηρο όλη του την ζωή και όλη του την περιουσία.
Ήταν ένας «τρελός» , αλλά Γερμανός , που σημαίνει ότι ήταν εξαιρετικά οργανωμένος στην τρέλα του και η αγαθή τύχη θέλησε να τον ανταμείψει.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ - Οταν μιλούν οι νεκροί...

Σημείωση "Ελεύθερης Επιστήμης": (http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html)
Οι αρχαίοι Ελληνες εκείνοι την εποχή(2η χιλιετία π.Χ) έπαιρναν κασσίτερο απο τις Κασσιτερίδες Νήσους της Βρετανίας.

Ταξίδευαν λοιπόν τακτικά και ίσως το όνομα Σκωτία να προέρχεται απο το γεγονός οτι τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ σκοτεινή. Φυσικά αυτό δεν έχει αποδειχθεί. Είναι μια υπόθεση.

Το βέβαιο είναι οτι πάνω στους ογκόλιθους του Στόουνχετζ έχουν βρεθεί χαραγμένοι πολλοί διπλοί πέλεκυς και στα ντοκυμαντέρ δεν τους δείχνουν ποτέ.

Να προσθέσουμε ακόμη οτι το Στόουνχετζ βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με αρχαία ελληνικά μνημεία(Ακρόπολη, Δωδώνη κτλ.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το STAR TREK και... οι αρχαίοι ναοί!



¤¿ STAR TREK º±¹... ¿¹ ±ÁÇ±ί¿¹ ½±¿ί!Επιστημονική Φαντασία Ή Υπόνοιες Πραγματικότητας;

Είναι γνωστή σε όλους η σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek η οποία έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Οι τεχνολογικές καινοτομίες και οι «φανταστικές» τεχνολογίες που είχε συμπεριλάβει στο σενάριό της ακόμα και σήμερα αποτελούν θέμα συζητήσεων μεταξύ επιστημόνων.
Επίσης είναι γνωστό τις τελευταίες δεκαετίες η συζήτηση που γίνεται μεταξύ κύκλων του χώρου της αναζήτησης σχετικά με τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς και τα έντονα ενεργειακά φαινόμεν
α που συμβαίνουν σε αυτούς.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Δελφικές Εντολές: Η κληρονομιά των Ελλήνων


Τα Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας.
Μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας για τις επερχόμενες γενεές.

Οι αρχαίοι Έλληνες ιερείς δεν έδιναν συμβουλές ούτε άκουγαν τις εξομολογήσεις των πιστών, αλλά ασχολούνταν μόνο με την τέλεση των θυσιών και των άλλων ιεροτελεστιών.

Tα Ελληνικά αριστουργήματα της Τουρκίας



Αρτεμίσιο - Έφεσος (Ephesus)
Η Έφεσος είναι αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας στα παράλια του Αιγαίου. Γύρω στον 8ο π.Χ. αιώνα, η Έφεσος έγινε το οικονομικό κέντρο της Μικράς Ασίας. Το 334 π.Χ. απελευθερώθηκε από τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ βρισκόταν υπό την κατοχή των Περσών. Η Έφεσος ήταν πόλη αφιερωμένη στην Άρτεμη. Η πόλη είχε το μεγαλόπρεπο Αρτεμίσιο. Ο ναός αυτός, αποτελεί ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.



Watch live streaming video from apollonios at livestream.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...