Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κίνα...επαρχία Γιουνάν! Όπως όλοι γνωρίζετε όλη η Ασία αποκαλεί την Ελλάδα...Γιουνανιστάν! Γιουνάν=Ιωνία και Γιουνανιστάν=η χώρα των Ιώνων!

Νίγια.Μια πανάρχαια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!

Ελληνική παρουσία σε πανάρχαια πόλη της Κίνας

Ο αμφορέας αυτός που βρέθηκε στην αρχαία πόλη Νίγια της Κίνας έκανε το 'γύρο του κόσμου'.

Αφού, λοιπόν, μιλάμε για δημοσιεύματα που κλείστηκαν στα δώματα του παρελθόντος, ας κάνουμε τον κόπο να ανοίξουμε τη λησμονημένη αυτή πόρτα για να δουν οι νεότεροι μερικά πράγματα.
Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα;
Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.
Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ... INDEED!!!

Ο λάτρης της ελληνικής γλώσσας Βασίλης Κ. Θεοδώρου αποδεικνύει... γραπτώς τη διεθνή δυναμική της ανά τους αιώνες. 
Γνωρίζετε ότι η γαλλική λέξη «exoset» για τους πυραύλους που εκτοξεύονται από πλοία είναι ελληνική; Από τις λέξεις έξω + κοιτών προέρχεται και το ψάρι «εξώκοιτος», που βγαίνει στη στεριά για να ξεκουραστεί. Μήπως πιστεύετε ότι η λέξη «disaster» (καταστροφή) είναι αγγλική;
Και όμως είναι ελληνική, αφού στα συνθετικά της dis+aster ενυπάρχει η λέξη «αστήρ», χρησιμοποιήθηκε μάλιστα πρώτα από τους αστρονόμους για ορισμένα ουράνια σώματα που συγκρούονται με άλλα προκαλώντας καταστροφή. Στην ανθολόγηση ξένων λέξεων που έχουν ελληνικές ρίζες, την οποία έκανε ο κ. Βασίλης Κ. Θεοδώρου, χειρουργόςορθοπαιδικός στο επάγγελμα και δηλωμένος λάτρης της ελληνικής γλώσσας, τα παραδείγματα λέξεων με απρόσμενη ελληνική προέλευση είναι πολλά. «Ιt΄s all greek indeed» («Είναι όλα ελληνικά, πράγματι») είναι ο τίτλος του βιβλίου του - μια... εκδικητική αντιστροφή της αγγλικής φράσης «Ιt΄s all greek to me», συνώνυμης με το δικό μας «αυτά είναι κινέζικα για μένα»στο οποίο επιχειρεί να καταγράψει τη συνεισφορά της ελληνικής γλώσσας στις ευρωπαϊκές και μέσω αυτών σε όλον τον κόσμο (Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού).

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Παλλάδα Αθηνά

Η Αθηνά ξεχώριζε ανάμεσα στις άλλες θεές του Ολύμπου, ακόμα και από την γέννηση της.

Παλλάδα ΑθηνάΗ Αθηνά θυγατέρα του Διός και της Μήτιδος, η οποία ήταν η προσωποποίηση της σοφίας. Η ένωση της Μήτιδας και του Διός τερματίστηκε κατά τρόπο τραγικό διότι υπήρχε μια προφητεία η οποία έλεγε ότι αφού η Μήτις γεννούσε το παιδί που είχε στα σπλάχνα της, θα έφερνε στο φως έναν πανίσχυρο γιο προορισμένο να γίνει βασιλιάς των θεών. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προφητεία και με την συμβουλή του Ουρανού και της Γαίας, ο Δίας κατέληξε στο να καταπιεί την Μήτιδα ενώ ήταν έγκυος. Όταν ήρθε ο καιρός του τοκετού, έπιασαν τον Δία τρομεροί πόνοι στο κεφάλι και διέταξε τον Ήφαιστο να του σκίσει το κεφάλι του. Και «ξεπήδηξε απ' το κεφάλι του Δία η Αθηνά πάλλοντας ένα αιχμηρό δόρυ. Και σείστηκε συθέμελα ο Όλυμπος, βούϊξε τριγύρω η γη, φούσκωσε η θάλασσα και σκοτεινά κύματα σηκώθηκαν... Μα σύντομα όλα ηρέμησαν κι ο ένδοξος γιος του Υπερίωνα κράτησε τα άλογά του ώσπου η παρθένα Παλλάδα έβγαλε απ' τους αθάνατους ώμους της τα θεϊκά της όπλα. Κι ο σοφός Δίας «χάρηκε», μας αναφέρει ο «Ομηρικός Ύμνος».

H Απολογία του Πλάτωνος! Τώρα μπορείς να την ακούσεις


.
Ιδού και η Απολογία του Πλάτωνος! Τώρα μπορείς να την ακούσεις, σε 10λεπτα τμήματα!
Απολογία Σωκράτους, Πλάτων

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μην παραποιείται την Ελληνική ιστορία.


Οι προσωπικές υποκειμενικές απόψεις,πάνω σε ιστορικά γεγονότα,οι οποίες στερούνται των ιστορικών πηγών,που αποδεικνύουν ή όχι τις απόψεις αυτές,δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διαμορφώνουν συνειδήσεις και να αλλοιώνουν τα ιστορικά πεπραγμένα.
Θα ήθελα εδώ να σταθώ σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.Το πρώτο είναι το «Μικρασιατικό» ζήτημα,όπου σκόπιμα και συνειδητά τα τελευταία χρόνια,κάποιοι γνωστοί ανθελληνικοί κύκλοι,από το εσωτερικό της χώρας προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια.
Ετσι η Μικρασιατική καταστροφή χαρακτηρίζεται πλέον ως «συνωστισμός»,χάριν λέει της Ελληνοτουρκικής φιλίας.Το θράσος λοιπόν αυτών των ανθρώπων δεν έχει όρια.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Δίας, ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων

ΔΙΑΣ - Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΣΚΑΛΙΣΤΗ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑ O Δίας, ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, συμβόλιζε για τους αρχαίους Έλληνες την παντοδυναμία και την απόλυτη εξουσία. Είχε τη διακυβέρνηση του σύμπαντος. Μπορούσε να ελέγχει τα πάντα, αφού όλοι οι άλλοι θεοί που κατείχαν κάποιο τομέα ευθύνης, ήταν απλώς οι βοηθοί του. Πάντα όμως του έμενε χρόνος ώστε να ξελογιάζει κάποια θεά ή κάποια όμορφη βασιλοπούλα και να προκαλεί έτσι τη ζήλια της νόμιμης γυναίκας του, της Ήρας. Ο Δίας ήταν ο τελευταίος γιος του Κρόνου και της Ρέας. Η σεμνή Ρέα αγανακτισμένη από το σκληρόκαρδο σύζυγό της που έτρεμε για το θρόνο του και γι' αυτόν το λόγο καταβρόχθιζε τα παιδιά του, αμέσως μετά τη γέννα κατάφερε, με τη βοήθεια του Ουρανού και της Γης, να τον ξεγελάσει. Για το λόγο αυτόν ταξίδεψε στην Κρήτη· εκεί με τη βοήθεια του βασιλιά Μελισσέα και με παραστάτριες τις κόρες του, τη...
Μέλισσα και την Αδράστεια, γέννησε τον Δία σε μια σπηλιά του όρους Δίκτη, που ονομαζόταν Δικταίο άντρο. Στη συνέχεια εμπιστεύτηκε το βρέφος στις Νύμφες του βουνού. Κατόπιν επέστρεψε στο παλάτι του Κρόνου και του έδωσε τυλιγμένη στα σπάργανα μια πέτρα για να την καταπιεί. Ο αφελής Κρόνος την πίστεψε και καταβρόχθισε την πέτρα. Υπάρχουν διάφοροι χαριτωμένοι μύθοι σχετικά με την ανατροφή του νεογέννητου θεού. Οι Νύμφες τον τοποθέτησαν σε μια ολόχρυση κούνια, που την κρέμασαν ανάμεσα στις φυλλωσιές μιας τεράστιας βελανιδιάς, έτσι ώστε να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό και ο Κρόνος να μην μπορεί να τον βρει.
Το κλάμα όμως του θεϊκού βρέφους ήταν πολύ δυνατό. Οι νεαρές κοπέλες, για να αποφύγουν κάποια ανεπιθύμητη επίσκεψη του Κρόνου εξαιτίας όλης αυτής της φασαρίας, κάλεσαν τους φίλους τους, τους Κουρήτες. Αυτοί ήταν δαιμονικά ξωτικά του δάσους με παράξενη μορφή.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η ΕΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΙ ΜΑΧΗ

“Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν.”
Ως ελάχιστο φόρο τιμής εις τους Αθηναίους των αρχών του 5ου π.Χ αιώνος οφείλω να αναφερθώ (όλοι το οφείλουμε άλλωστε) εις την εν Μαραθώνι μάχη.
Η μάχη του Μαραθώνος εντάσσεται εις το πλαίσιον της δευτέρου Περσικής εκστρατείας του Δαρείου, η οποία έλαβε χώρα δύο έτη μετά την πρώτη αποτυχημένη υπό την αρχηγία του Μαρδονίου το 492 π.Χ. Έτσι το 490 π.Χ ο Δαρείος έστειλε νέο στράτευμα με επικεφαλής τους Δάτι και Αρταφέρνη. Η μεταφορά του δε απαιτούσε την χρησιμοποίηση περίπου 600 πλοίων.
Watch live streaming video from apollonios at livestream.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...